Klokkenluiders……… Is ons geweten is te koop?

Klokkenluiders zijn helden, maar meestal zijn ze zelf het haasje. Willem ziet dat ook in het sociaal domein de angst regeert en de klokkenluidersmond wordt gesnoerd, ook in de toeslagenaffaire. De schade is onvoorstelbaar groot.
Hadden we toen maar een basisinkomen gehad.

Lees verder

Het bericht Klokkenluiders……… Is ons geweten is te koop? verscheen eerst op Basisinkomen.

Basisinkomen: Van herverdelingsideologie naar sociaal-culturele omwenteling en wat dat betekent voor de uitvoering.

Volgens Jan Stroeken is basisinkomen meer dan een herverdeling opdat mensen aan de onderkant van de samenleving het beter gaan hebben.
Het versterkt ook de individualisering en het leidt tot een sociaal culturele omwenteling, in de geest van Jan Rotmans, Yanis Varoufakis, Yuval Harari en M.J. Sandel.

Lees verder

Het bericht Basisinkomen: Van herverdelingsideologie naar sociaal-culturele omwenteling en wat dat betekent voor de uitvoering. verscheen eerst op Basisinkomen.

Europees Burgerinitiatief nu ook te ondertekenen met DigID

Leestijd: < 1 minuut Al geruime tijd zijn er Europese lidstaten die het mogelijk maken je electronisce identiteit te gebruiken om een burgerinitiatief te ondertekenen. Sinds begin Mei 2022 is het eindelijk zover dat mensen met de Nederlandse identiteit Europese Burgerinitiatieven kunnen ondertekene via identificatie met een DigiD (als ze op de server van Brussel gehost worden. Dit is…

Het bericht Europees Burgerinitiatief nu ook te ondertekenen met DigID verscheen eerst op Nederlandstalig Netwerk Basisinkomen.

Basisinkomen van A tot Z. Economie

De gedachte is dat welvaart toeneemt zolang de economie groeit en dat uiteindelijk iedereen daarvan zal profiteren.
Dat blijkt niet zo te werken.
Laat de economie dienstbaar zijn aan de groei van welzijn voor iedereen. Met een basisinkomen hoog genoeg om fatsoenlijk van te leven.
Lees verder

Het bericht Basisinkomen van A tot Z. Economie verscheen eerst op Basisinkomen.

‘Plan voor een gelukkige samenleving’: opstap naar het basisinkomen?

Bert Voorneveld kijkt op zijn eigen manier naar economie en samenleving.
Hij vindt dat er iets wezenlijks moet veranderen.
Hij komt in zijn boek met een ‘plan voor verbetering’. Kern daarin is invoering van een basisinkomen voor iedereen en herziening van het belastingstelsel, waarin een belangrijke element is de invoering van een betaaltax.

Lees verder

Het bericht ‘Plan voor een gelukkige samenleving’: opstap naar het basisinkomen? verscheen eerst op Basisinkomen.